Søg tilskud og kurser


Når du har fundet det kursus, du kunne tænke dig at sende dine medarbejdere på, skal du søge kurset og derefter søge om tilskud.

Læs her om, hvordan du søger kurset og om tilskud til kurset.

Søg kurser
Inden du søger tilskud, skal du søge om at deltage på det ønskede kursus. Du skal søge om deltagelse på kurset der, hvor det udbydes, og ikke hos Danske Service. Hvis du eksempelvis vil sende en medarbejder på sprogkursus eller ordblindekursus, skal du tilmelde dig via Amukurs.dk. På Positivlisten kan du trykke det på det kursus, du gerne vil deltage på, og så linkes du direkte ind på kursusbeskrivelsen.

Når du trykker på “Tilmeld” ledes du ind på en ny side, Voksenuddannelse.dk. Herinde vælger du, hvilken skole, du vil deltage på, kursets startdato, antal ledige pladser, deltagertilfredshed og pris. Hvis du er i tvivl om, hvad der ligger tættest på dig, kan du også se din lokale VUC her.

Prisen på kurset får du tilskud til. Næste afsnit handler derfor om, hvordan du får udbetalt tilskud til kursets pris.

Søg tilskud
Når du har søgt om deltagelse på det ønskede kursus, kan du søge tilskud til at dække omkostningerne. Alt efter hvilket kursus, din medarbejder skal på, kan du få forskellige typer af tilskud.

Når du søger om deltagelse på kurset, vil din virksomhed til at starte med selv betale omkostningerne. Efter du har søgt tilskud, og kurset er afsluttet, vil du modtage tilskuddet. I første omgang betaler du derfor selv, og når kurset er afsluttet, er omkostningerne dækket af tilskuddet. Sørg derfor for at søge tilskud i god tid.

Herunder kan du læse om to forskellige typer af tilskud: tilskud til erhvervsuddannelse til serviceassistent og rengøringsassistent, samt tilskud til almindelige kurser fra positivlisten.

Søg tilskud til erhvervsuddannelse til serviceassistent og rengøringsassistent
Hvis din medarbejder ikke har en erhvervsuddannelse og ikke har mere end to års erfaring med rengøring, kan du søge tilskud til “faglært tillæg”. Første gang, der ansøges om faglært tillæg til en medarbejder, indsendes kopi af uddannelsesbeviset. Det er muligt at søge for 12 måneder tilbage i tiden.

Vejledning til tilskudsansøgning med faglært tillæg.

Søg tilskud til kurser fra positivlisten
Hvis din medarbejder har en erhvervsuddannelse og gerne vil videreuddannes på et kursus fra positivlisten, kan du søge almindeligt tilskud. Tilskuddet dækker udgifter til transport, ophold og kursets pris. Du kan senest søge om tilskud til kursets omkostninger tre måneder efter kursets slutdato.

Vejledning til tilskudsansøgning til kurser fra positivlisten

Kontakt os, hvis du er i tvivl

Har du spørgsmål eller er i tvivl om, hvilket kursus og tilskud, der er relevant for dig og dine medarbejdere? Så kontakt os på cbur@danskerhverv.dk. Derefter ringer vi dig op og hører, hvad dine ønsker er, og hvad der kan lade sig gøre.