Danske Service mener: servicefradraget skal beholdes

Regeringen præsenterede i dag oplægget til en ny finanslov. Regeringen lægger op til at skære ned på fradraget for serviceydelser, og regeringens støttepartier står næsten i kø for helt at afskaffe boligjobordningen. Danske Service er uforstående overfor ønsket om at afskaffe eller neddrosle fradraget på serviceydelser.

Danske Service har en klar opfordring til politikerne: lad ikke byggebranchens høje efterspørgsel gå udover en servicebranche, som siden covid-19 rullede ind over Danmark har været en vital hjælp mod smittespredning og et effektivt værktøj til mere tryghed på arbejdspladsen og hjemmet.

Servicefradraget og håndværkerfradraget går under samme paraplybetegnelse, nemlig boligjobordningen. Regeringens støttepartier står næsten i kø for at afskaffe ordningen, og det er en skam, når boligjobordningen ikke kun indbefatter håndværkerydelser. Derfor går politikerne galt i byen, når de skærer boligjobordningen over én kam med den konsekvens, at servicefradraget bliver taget med i faldet.

Servicefradraget aflaster familier i en presset hverdag, hvor tiden er knap og kalendergymnastikken har svært ved at gå op i en højere enhed. Samtidig er servicefradraget en kærkommen økonomisk hjælp til ældre eller mindre bemidlede hjem, som har mulighed for at få professionel rengøring i en hverdag, hvor de ikke nødvendigvis selv har overskuddet til det. Desuden skaber servicefradraget tryghed mod smittespredning og virus, når den enkelte husstand ser en fordel i at købe rengøring, da vi dermed er med til at mindske risikoen for sygdom.

Som så ofte kædes de to fradrag sammen, og det er ærgerligt, da der er tale om forskellige brancher. Selvom begge er en del af boligjobordningen, adskiller de sig markant fra hinanden. De to fradrag tjener vidt forskellige formål, og servicedelen har stadig sin berettigelse. Da ingen af de politiske kræfter bag forslaget nævner rengøringsbranchen, må vi fra branchens side antage, at det skyldes en forglemmelse, da vi ikke kan forestille os, at respekten for branchen ligger på så lille et sted, at man ikke anerkender dens eksistens i så væsentlig en diskussion.

Fra branchens side stiller vi os naturligvis gerne til rådighed for de politikere, der måtte have interesse i at besøge vores medlemmer og opleve, hvordan deres medarbejdere, hver eneste dag, varetager en samfundskritisk funktion med stor stolthed og grundighed.