Ny Serviceoverenskomst

Endelig er den nye udgave af Serviceoverenskomsten færdigredigeret. Advokat Jacob Barkfeld fortæller, at arbejdet på den nye udgave af Serviceoverenskomsten har været et større arbejde end umiddelbart forventet:

”Der er flyttet rundt på paragrafferne, så overenskomsten bliver mere overskuelig. Vi har samlet regler, som tidligere stod i hver sin ende af overenskomsten. Det gør det nemmere for medlemsvirksomhederne at læse overenskomsten”, siger advokat Jacob Barkfeld.

For medlemsvirksomhederne vil det nye Serviceoverenskomst kræve en smule tilvænning, fordi paragrafferne har ændret plads, men forhåbentligt er tilvænningen kort:

”For medlemmer, som flittigt har brugt Serviceoverenskomsten, vil det nok kræve, at de lige orienterer sig i den nye opsætning. Jeg er dog overbevist om, at medlemmerne vil blive glade for resultatet”, siger han.

Den nye Serviceoverenskomst giver nye uddannelsesmuligheder med tilhørende støtte fra Kompetencefonden, en forsøgsordning om såkaldte flyvere og en sænkelse af den forhøjede pension til medarbejdere, der opnår 10 års anciennitet i virksomheden.

Find Serviceoverenskomsten 2020-2023 her.

Ansættelseskontrakter og vejledninger

På den lukkede del af Danske Services medlemsside finder du relevante ansættelseskontrakter for bl.a. timelønnede samt vejledninger.

Du kan finde dokumenterne her. Bemærk, at der kræves login – kan du ikke huske dit login, skriv da til sekretariatet.

Kom på kursus i den nye Serviceoverenskomst

Advokat Jacob Barkfeld afholder i efteråret kurser i hhv. Kolding og København i den nye Serviceoverenskomst. Kurserne er for dig, som gerne vil have en indflyvning i, hvad Serviceoverenskomsten har af konsekvenser for dig som arbejdsgiver og dine medarbejdere.

Du finder kurserne her.