Året der gik i Danske Service

Kære alle

Jeg vil gerne starte med at takke jer for jeres hårde arbejde, enorme engagement og drivkraft.

2020 går på hæld. Et år, som har budt på op- og nedture.

På sekretariatet er Jacob vendt tilbage fra barsel, og I har alle lært sekretariatsleder Laura Kokholm bedre at kende. Vi har netop sagt velkommen til vores nye studentermedhjælper på sekretariatet, Mette Oxholm, og snart vender Malene Jæpelt tilbage fra barsel.

Men ingen julehilsen uden corona. Corona har fyldt meget, og for os i Danske Service har det betydet større fokus på rengøring og hygiejne. Jeg vil gerne rose jer alle sammen for at være opfindsomme, klø på og indstille jer på den nye situation. Bliv endelig ved med det.

Fagligt har vi i år arbejdet på at udbrede kendskabet til Ren Garanti og Ren Garanti+, og vi har arbejdet for en fremtidssikring af servicedelen i BoligJobordningen.

I december blev det formaliseret, at der med den nye finanslov for 2021 sker en markant lempelse af servicefradraget i BoligJobordningen, så loftet for fradrag går fra 6.400 kroner til 25.000 kroner. Det er en stor sejr og en glædelig nyhed for servicebranchen og de danske husstande.

Med Ren Garanti og Ren Garanti+ har vi sat fokus på kvalitet og ordnede forhold, og flere medlemmer har givet sig i kast med at tilslutte sig ordningen og blive spydspidser i branchen. Det er vi glade for.

Året har også budt på en afgørelse i den mangeårige Patruljesag. Sagen omhandlede, hvorvidt medarbejdere skulle godtgøres for den tid, de bruger under patrulje. Danske Service blev frikendt i sagen, og det er en stor sejr og god nyhed for servicebranchen. Alternativet ville have kostet vores medlemmer flere millioner.

 

2021 står for døren – hvad skal der ske i det kommende år?

Corona slipper os ikke lige foreløbig. Vi fik desværre ikke fejret vores 50-års jubilæum ved den årlige generalforsamling i 2020, men vi satser på, at sommeren 2021 byder på lysere tider.

I det kommende år vil vi udfolde Ren Garanti og Ren Garanti+ endnu mere, og vi vil sætte fokus på, at vi skal stå sammen om ordnede forhold, faglig stolthed og kvalitet. Derfor vil vi styrke fortællingen om Danske Service og vores medlemmer som den foretrukne brancheorganisation for servicevirksomheder.

Derudover er rengøring og hygiejne ikke blevet mindre relevant. Vi kigger ind i et 2021, som fortsat vil kræve, at vi står skulder ved skulder. Flere af jer har tilbudt nye initiativer til jeres kunder, bl.a. mere afspritning og corona-hygiejne. Det vil vi gerne hylde – det er gode tiltag, og I gør en flot indsats.

Det kommende år bliver utvivlsomt både spændende og udfordrende.

På vegne af hele bestyrelsen vil jeg gerne ønske jer god jul og et godt nytår. Det bliver måske ikke, som det plejer, men vi er bag jer hele vejen.

 

Mvh.
Danielle Hansen, Bestyrelsesformand i Danske Service