Yderligere genåbning onsdag d. 21. april

Onsdag d. 21. april åbner de store indkøbscentre og stormagasiner. Desuden åbnes der for udendørsservering på restauranter og caféer uden krav om coronapas. Muséer, videnspædagogiske aktivitetescentre, kunsthaller og biblioteker åbner også, dog med coronapas. Desuden åbnes for indendørs idræt i organiseret regi for børn og unge under 18 år uden krav om coronapas.

Partierne er på baggrund af oplæg fra myndighederne enige om, at åbningen for indendørs idræt i organiseret regi for børn og unge under 18 år skal omfatte alle idrætsgrene med et forsamlingsloft på 25 personer. Forsamlingsloftet på 25 for idræt for børn og unge omfatter også idrætsaktiviteter, hvor personer over 18 år deltager, hvis disses tilstedeværelse er nødvendig for en forsvarlige afholdelse af aktiviteterne.

Restauranter og cafeer mv. skal holde lukket for offentligheden i perioden kl. 23 til kl. 5, dog må sidste udskænkning ikke ske senere end kl. 22.

Partierne er enige om, at følgende kan genåbne pr. 21. april 2021:

  • 80 pct. fremmøde for afgangselever i grundskoler samt på ungdoms- og voksenuddannelser. 100 pct. fremmøde på erhvervsuddannelserne. Genåbningen vil være geografisk differentieret og vil på anbefaling fra SSI omfatte landsdelene Nordjylland, Østjylland, Vestjylland, Sydjylland, Fyn samt Vest- og Sydsjælland, som er kendetegnet ved et lavere smitteniveau end landsdelene i Hovedstadsområdet. Genåbning sker i øvrigt på samme vilkår som tidligere genåbning.
  • Mulighed for anvendelse af udendørsarealer på videregående uddannelser til undervisningsbrug. Genåbningen vil være geografisk differentieret og vil på anbefaling fra SSI omfatte landsdelene Nordjylland, Østjylland, Vestjylland, Sydjylland, Fyn samt Vest- og Sydsjælland, som er kendetegnet ved et lavere smitteniveau end landsdelene i Hovedstadsområdet. Genåbning sker i øvrigt på samme vilkår som tidligere genåbning.
  • 30 pct. fysisk fremmøde for studerende på videregående uddannelser. Genåbningen vil være geografisk differentieret og vil på anbefaling fra SSI omfatte landsdelene Nordjylland, Østjylland, Vestjylland, Sydjylland, Fyn samt Vest- og Sydsjælland, som er kendetegnet ved et lavere smitteniveau end landsdelene i Hovedstadsområdet. Genåbning sker i øvrigt på samme vilkår som tidligere genåbning.
  • 5.-8. klasse i grundskolen får mulighed for udendørs fremmøde i de uger, hvor der ikke er adgang til indendørs undervisning. Genåbning sker på samme vilkår som tidligere genåbning.
  • Forsamlingsforbuddet udfases - se plan for udfasning i aftalen.
  • Foreningsliv, musik- og kulturskoler samt andre kunstskoler for børn og unge under 18 år med forsamlingsloft på 25 personer. Genåbningen gælder dog ikke for sangaktiviteter.

Partierne er desuden enige om at fremrykke genåbningen af følgende elementer fra senere faser i rammeaftalen af 22. marts 2021, således at følgende kan åbne pr. 21. april 2021:

  • Indendørsservering med krav om coronapas og forudgående bordbestilling.
  • Indendørs idræt i organiseret regi for personer over 70 år med et forsamlingsloft på 10 personer og krav om coronapas.
  • Fodboldkampe i 3F Superligaen, NordicBet ligaen og Gjensidige Kvindeligaen, 1. division (kvinder) og 2. division, finalen i Sydbank Pokal og Kvindepokalfinalen samt A-landskampe (herrer og kvinder) med klart adskilte sektioner af højst 500 siddende tilskuere med 1 meters afstand med egen ind- og udgang mv. (tilpasset superligaordning) og med krav om coronapas samt registrering af samtlige tilskuere med henblik på understøttelse af smitteopsporingen. Fsva. øvrige store forsamlinger og arrangementer noterer partierne sig, at ekspertgruppen om afholdelse af store forsamlinger og arrangementer forventes at afrapportere i begyndelsen af uge 16.
  • Daghøjskoler, inkl. seniorhøjskoler, med testkrav svarende til testmodellen på uddannelsesområdet.

Læs hele aftalen på jm.dk: Aftale om udmøntning af genåbning pr. 21. april 2021