Interview med Michael Wittrup fra MW Rengøring

Vil du kort introducere dig selv og din virksomhed? 

Mit navn er Michael Wittrup og jeg driver MW Rengøring sammen med min kone Marianne Wittrup. Jeg har ledelsesansvaret imens Marianne står for at starte samarbejdet med nye kunder op. Vi startede tilbage i 2014, så det er lige akkurat 10 år, og i dag har vi lige omkring 20 ansatte. Marianne havde 25 års erfaring fra rengøringsbranchen, da hun besluttede sig for, at hun gerne ville være selvstændig, og i dag er vi en 100 procent familieejet virksomhed. 

Den 1. juli 2022 gik vores døtre Matilde- og Amanda Wittrup ind i virksomheden, og i dag er vi i gang med et generationsskifte, som tager udgangspunkt i en 5-årsplan. På den måde har vi en blid overgang til når de to en dag skal overtage virksomheden. Samtidigt er vi alle ude i marken og hjælper til, så vi har en føling medvores medarbejdere og deres arbejdsopgaver. 

Vi holder til i Nordjylland, og driver langt størstedelen af virksomheden hjemmefra. Vi har også et mindre kontor i Aalborg. Vores kunder er udelukkende erhvervskunder, hvor vi hjælper kunden med et bredt udvalg af opgaver. Vi ser ingen begrænsninger, men kun muligheder. Hvis vi gør rent hos kunden, kan vi jo lige så godt også vande planter. 

Den gang jeg blev spurgt om jeg kunne have lyst til at komme med i bestyrelsen, var jeg ikke i tvivl. Der er meget, som jeg gerne vil være med til at forandre, og så er bestyrelsen et godt udgangspunkt. 

 

Hvad får I ud af jeres medlemskab i Danske Service? 

Den gang vi valgte at gå ind i en overenskomst med 3F, var det oplagt også at melde os ind i Dansk Erhverv. Så blev det helt naturligt, at vi også skulle være med i brancheorganisationen. 

Når vi har både Danske Service og Dansk Erhverv i ryggen, så har vi både juridisk bistand, mulighed for at tage på en række kurser og efteruddannelser og meget mere. Desuden er der både den årlige generalforsamling og netværksdag, hvor vi har mulighed for at snakke med nogle ligesindede og sparre. For os er det rigtig vigtigt at være medlem, og jeg mener jo at mange flere virksomheder burde melde sig ind. Jeg kan i hvert fald kun anbefale det. 

 

Hvilke udfordringer ser du, at servicebranchen står overfor?  Mærker din virksomhed også disse udfordringer? 

Først og fremmest mærker vi allesammen den manglende arbejdskraft. Når vi slår et stillingsopslag op, er det begrænset, hvor mange kvalificerede ansøgninger vi får. Det giver sig selv, at det også begrænser, hvor mange kvalificerede medarbejdere vi får. De fleste danskere tror, at alle kan finde ud af at gøre rent – det er helt forkert. 

Vi får mange udenlandske ansøgninger, som er rigtig gode. Dog har vi oplevet, at hvis sprogbarrieren er for stor, så opstår der for meget miskommunikation og misforståelser. Derfor har vi en grundlæggende regel om, at man skal kunne begå sig på dansk for at kunne arbejde hos os. 

Det hjælper heller ikke på rekrutteringen, at rengøringsbranchen ikke er den mest attraktive branche. Derfor er det vigtigt at vi får talt den endnu mere op. Det er vigtigt at få gjort ordentligt rent og det skal vi kommunikere endnu mere. 

 

Hvad mener du bør være Danske Service fokusområde i fremtiden?

Vi skal helt sikkert tale rengøringsbranchen mere op! Det er et vigtigt fagområde, som man børe være stolt af at være en del af. Folk har en idé om, at alle kan gøre rent, og det er bare ikke tilfældet. Der kan gå mange ting galt, når man eksempelvis bruger de forkerte kemikalier eller ikke har forstået instruktionerne. 

Derudover skal vi have nogle flere medlemmer i Danske Service. Det er sådan vi får mere gennemslagskraft, når der er et særligt emne, som vi gerne vil sætte fokus på. Det kunne eksempelvis være, når vi sætter fokus på arbejdsmiljø og hvordan vi undgår, at vores medarbejdere bliver nedslidte. Det kræver selvfølgelig også, at man oplever at få noget ud af sit medlemskab. Én af de måder vi kan være synlige på, er at rådgive vores medlemmer, når der sker noget nyt enten ifm. Nye regler eller krav. 

Derudover skal vi slå et slag for at få flere folk i uddannelse. Der er meget ufaglært arbejdskraft i vores branche, men det er vigtigt, at vi får uddannet rengøringsassistenterne, så de bliver endnu dygtigere til deres fag. 

Som du kan se, er der mange ting, jeg gerne vil sætte fokus på. Det var derfor jeg sagde ja til at komme med i bestyrelsen.  

 

Michael Wittrup
Bestyrelsesmedlem

MW Rengøring

E. mwrengoring@outlook.dk
T. 4059 0418